Současné problémy externího hodnocení kvality - Friedecký, Bedřich; Kratochvíla, Josef (Klinická biochemie a metabolismus, 2024)
Práce ukazuje přehled vývoje programů externího hodnocení kvality (EHK) v několika (cca 10) posledních letech. Hlavními tématy jsou význam komutability kontrolních vzorků, důsledky jejich omezeného používání v programech EHK, souvislost EHK s nejistotami měření, stav harmonizace a kategorizace hodnot APS (analytical performance specification).