Když už víme o vztazích všechno, ale je nám v nich vlastně hůř - Kolařík, Marek (E-psychologie, 2025)
dnešní době jsme zahlceni informacemi o tom, jak správně žít, budovat vztahy a pracovat na sobě. Avšak nadměrná teoretická příprava často vede k informačnímu přetížení a paralýze místo skutečné změny. Vztahy nevyžadují další kurzy či rady, ale odvahu jednat a žít přítomností. Sebepoznání samo o sobě nestačí – klíčové je sebepřijetí a integrace poznatků do života. Autor upozorňuje na past nekonečné přípravy, která brání prožívání skutečných vztahů, a zdůrazňuje, že vztahová spokojenost pramení z autenticity a ochoty se vztahům aktivně věnovat, nikoli z hledání dokonalosti.