Zkušenosti s BCG vakcinací v okrese Místeckém za léta 1949-52 - Schön, František (Rozhledy v tuberkulose a v nemocech plicních, 1953)
Uvedeny výsledky 4letého pozorování účinků preventivní BCG-vakcinace. Zjištěno rychlé snížení počtu onemocnění, zejména u dětí a mladistvých. Doporučeny kontroly vakcinovaných a včasné revakcinace. Dobré výsledky při pou|žívání umrtvených zředěných BCG vakcin dle Šuly
Keywords: Vaccination; Vaccines, Inactivated; tuberkulóza; vakcinace; Tuberculosis; inaktivované vakcíny