Léčebný tělocvik při operacích hrudníku - Soukupová, Marta (Rozhledy v tuberkulose a v nemocech plicních, 1953)
Význam léčebného tělocviku při operacích na hrudníku. Preventivní ráz cvičení. Popsána řada cviků před a po thorakoplastice. Před operací: cviky pro ramenní kloub, cviky pro statiku trupu a dechová příprava. Vysvětlena v|olní metoda a blokovací metoda. Cviky po operaci, podrobný rozbor. Význam cvičení pro rehabilitaci
Keywords: hrudník; Thorax; torakoplastika; Thoracoplasty; terapie cvičením; Exercise Therapy