O dvou pozoruhodných druzích rodu Penicillium LINK zjištěných na hmyzu - Fassatiová, Olga (Česká mykologie, 1953)
Popis dvou druhů Penicillium Bainier a Penicillium granulatum Bainier nalezených na kuklách mrtvých pilatek. Pro území ČSR jsou to nové druhy, a na tomto druhu hmyzu poprvé izolovány. Nepodařilo se stanovit přesně jejich|funkci. Pravá biologická funkce fungi na hmyzu není jasná. Návrh terminologie k jejich rozlišování: entomogenní fungi - entomopatogenní fungi - a entomofilní fungi
Keywords: Insecta; hmyz; Penicillium