Liečenie kardiorespiratórnej synkopy počas operácie (resuscitácia) - Marton, Juraj; Stefanics, Ján (Bratislavské lekárske listy, 1953)
Po probrání patologické fyziologie kardiorespirační synkopy za operace uvádějí autoři směrnice pro terapii. Popis čtyř léčených případů
Keywords: peroperační komplikace; kardiopulmonální resuscitace; Intraoperative Complications; Syncope; Cardiopulmonary Resuscitation; synkopa