Metabolismus kyseliny máselné v Bacillus segetalis - Burger, Mikuláš; Kleinzeller, Arnošt (Chemické listy, 1953)
Výzkum a sledování metabolismu kyseliny máselné v Bacillus segetalis. Podařilo se zjistit tvorbu kyseliny octové při brzdění metabolismu kyseliny máselné As,2,O,3,. Za anaerobních podmínek byla prokázána tvorba kyseliny|vinyloctové jako meziproduktu
Keywords: Bacillus; Butyrates; butyráty; chromatografie; Chromatography