Poškození n. accessorii při probatorní excizi - Rádl, Vladimír (Praktický lékař, 1953)
Celkem vzácná obrna n. accessorii vyskytla se poslední dobou u 3 pacientů po probatorní excizi. U 2 šlo o tb krčních uzlin, u 3 asi o benigní tumor. Úzký vztah povrchně probíhajícího n. accessorii v laterální krční kraji|ně k lymfatickým uzlinám je obzvláště důležitý při operacích v trigonum coli laterale
Keywords: poranění nervus accesorius; nervus accessorius; lymfadenektomie; lidé; Accessory Nerve; iatrogenní nemoci; tuberkulóza lymfatických uzlin; Tuberculosis, Lymph Node; Accessory Nerve Injuries; Lymph Node Excision; Paralysis; Iatrogenic Disease; paralýza; Humans