Bakteriologické nálezy u středoušních zánětů kojeneckých : Přednes. na schůzi všeob. sekce Lék. spol. J.E. Purkyně, Plzeň,8.4.1953 - Raška, Josef (Československá otolaryngologie, 1953)
Zjištěno, že většina kojeneckých otitid je vyvolána stafylokoky. Častý výskyt je pravděpodobně způsoben účinkem sulfonamidů a antibiotik. Těžké formy otitid a mastoitid působí gramnegativní mikroby. Pro léčení kojence je|důležité zjištění mikrobů, vyvolávajících otitidu
Keywords: Staphylococcal Infections; Child; lidé; Infant, Newborn; stafylokokové infekce; dítě; novorozenec; Otitis Media; otitis media; Humans