Vztah 17-ketosteroidů vylučovaných močí k počtu červených krvinek - Kandráč, M; Soyka, O (Časopis lékařů českých, 1953)
Na vlastním materiálu ukázán vztah mezi vylučovaným množstvím 17-ketosteroidů močí a hodnotami červených krvinek. Zdá se pravděpodobné, že je tento vztah příčinný. Pozorování bylo provedeno u nemocných Cushingovou chorob|ou
Keywords: počet erytrocytů; Male; lidé; 17-ketosteroidy; mužské pohlaví; 17-Ketosteroids; Cushingův syndrom; Erythrocyte Count; Cushing Syndrome; Humans