Vliv životního prostředí na zdraví člověka : Mezinárodní kongres, Vídeň, 22.-25.5.1953 - Jirsová, Blažena (Zdravotnická pracovnice, 1953)
Zpráva o mezinárodním zasedání lékařů ve Vídni 22.-25. května 1953. Po prvé ve světovém měřítku bylo projednáno, jaký vliv má životní prostředí na zdraví člověka a jaký vliv má na zdraví lidstva válka a příprava nové vál|ky. Všechny otázky byly projednány čistě odborně a přece byl význam konference politický. Lékařům všech zemí bylo jasné, jaký postoj musí zaujmout k boji za mír a k boji za zlepšení životních podmínek obyvatelstva svých|zemí. Přehled referátů lékařů ze všech zemí. Rozdíly zdravotní péče v západních zemích a v zemích tábora míru
Keywords: Environment; Health; životní prostředí; Austria; zdraví; Rakousko