-
Je něco špatně v tomto záznamu ?
O biologické hodnotě zmrazené zeleniny a jejím významu pro výživu lidu
Vladimír Preininger
Jazyk čeština Země Česko
S rozvojem biologie, novými objevy biochemie a prohloubeným poznáním lidské výživy se zvýšil význam zeleniny ve stravě, pro vysoký obsah minerálií a vitaminů. Při prodlužování trvanlivosti potravin se užívá metod, které|co nejméně mění biologicky cenné látky. Jedním z nejlepších způsobů konzervování potravin je zmrazování. Nesnižuje obsah vitaminů a ztráty nejdůležitějších živin jsou minimální, takže zmrazená zelenina, skladovaná po mno|ho měsíců, přichází na tůl spotřebitele ve stejném složení jako zelenina čerstvá
- 000
- 00000naa a2200000 a 4500
- 001
- bmc53003776
- 003
- CZ-PrNML
- 005
- 20111209081423.0
- 008
- 010500s1953 xr u cze||
- 009
- AR
- 040 __
- $a ABA008 $b cze $c ABA008 $d ABA008 $e AACR2
- 041 0_
- $a cze
- 044 __
- $a xr
- 100 1_
- $a Preininger, Vladimír $4 aut
- 245 10
- $a O biologické hodnotě zmrazené zeleniny a jejím významu pro výživu lidu / $c Vladimír Preininger
- 520 3_
- $a S rozvojem biologie, novými objevy biochemie a prohloubeným poznáním lidské výživy se zvýšil význam zeleniny ve stravě, pro vysoký obsah minerálií a vitaminů. Při prodlužování trvanlivosti potravin se užívá metod, které|co nejméně mění biologicky cenné látky. Jedním z nejlepších způsobů konzervování potravin je zmrazování. Nesnižuje obsah vitaminů a ztráty nejdůležitějších živin jsou minimální, takže zmrazená zelenina, skladovaná po mno|ho měsíců, přichází na tůl spotřebitele ve stejném složení jako zelenina čerstvá
- 650 _2
- $a zelenina $7 D014675
- 650 _2
- $a konzervace potravin $7 D005519
- 773 0_
- $w MED00012358 $t Výživa lidu $g Roč. 8 (1953), s. 126-127 $x 0042-9414
- 910 __
- $a ABA008 $b B 187
- 990 __
- $a 20050524
- 991 __
- $a 20070418
- BAS __
- $a 3
- BMC __
- $a 1953 $b Roč. 8 $d s. 126-127 $i 0042-9414 $m Výživa lidu $x MED00012358