Zavádíme obvodní princip - Veselá, Marie (Zdravotnická pracovnice, 1953)
Rozdíl mezi prací obvodního a praktického lékaře. Aktivní ráz práce obv. lékaře, který nejen léči obyvatele svého obvodu, ale je odpovědný za jejich zdravotní stav, tzn. že se stará i o stránku hyg. epidemiologickou ve s|vém obvodě a že se zaměřuje hlavně na prevenci onemocnění. Znalost provozního řádu u všech pracovníků obvodu a správné vypracování pracovního plánu jsou podmínkou dobré práce v systému obvodním
Keywords: ošetřovatelství praktické; Nursing, Practical; komunitní ošetřovatelská péče; Community Health Nursing; odborné všeobecné sestry; Nurse Practitioners