Příčiny úmrtí vězňů ve východních Čechách v letech 1980-1990 - Havel, Radovan; Srch, Milan (Československá patologie, 1992)
Rozebíráno úmrtí 35 osob pitvaných v Ústavu soudního lékařství v Hradci Králové za období let 1980 -1990, které zemřely ve východočeských vězeňských ústavech, se zaměřením na příčiny, ale i na okolnosti úmrtí. Kromě aterosklerotických onemocnění a úrazů je věnovaná pozornost sebevraždám i možným vraždám. Specifickou problematiku tvoří úmrtí po dlouhodobém hladovění.
Keywords: soudní lékařství; Suicide; sebevražda; lidé; nemoci koronárních tepen; Prisoners; Humans; Coronary Artery Disease; příčina smrti; vězni; Forensic Medicine; Cause of Death