První zkušenosti chirurgického pracoviště s perkutánní endoskopickou gastrostomií - Piskač, P; Leypold, Jindřich; Hnízdil, Luděk; Petrík, Julius; Riebel, O (Rozhledy v chirurgii, 1997)
Autoři prezentují první zkušenosti s perkutánní endoskopickou gastrostomií a upozorňují na její výhody i rizika. Vychází z vlastního souboru pacientů většinou ve velmi těžkém celkovém stavu, u kterých se podařilo pomoci této metody zajistit dlouhodobou enterální výživu.
Keywords: Gastrostomy; Enteral Nutrition; enterální výživa; Humans; lidé; gastrointestinální endoskopie; Endoscopy, Gastrointestinal; gastrostomie