Obrazová dokumentace v klinickém informačním systému - Kocna, Petr (Lékař a technika, 1997)
Článek se zabývá úlohou obrazového materiálu v dokumeniaci lékařského nálezu. Popisuje funkci programu GastroBase, litery je primárně určen pro dokumentaci gasíroenterologické ambulance a endoskopických pracovišť. Nejnovější verze programu GastroBase již práci s obrazovou dokumentací umožňuje.
Keywords: Gastroenterology; gastroenterologie; počítačové zpracování obrazu; Documentation; Hospital Information Systems; dokumentace; Image Processing, Computer-Assisted; nemocniční informační systémy