Nemocniční informační systémy a dostupnost odborných informací - Vejvalka, Jan (Lékař a technika, 1997)
Rychlý rozvoj biomedicínských technologií klade nebývalý důraz na práci zdravotnických pracovníků s odhornými informacemi. Rozvoj informačních technologií zároveň přináší nové možnosti, jak s tímto typem medicínských informací pracovat. Nové nástroje pro práci s informacemi přitom vznikají podstatně rychleji, nežli je možné je implementovat do informačních systémů zdravotnických zařízení- a jejich implementace naráží na podstatné problémy. Cílem článku je dát tvůrcům a (budoucím) uživatelům informačních systémů stručný přeiúed typologie od"Orných informací požadovaných pro podporu medičínské práce a nástin možností jejich implementace.
Keywords: informační systémy; Computer Communication Networks; Information Systems; počítačové komunikační sítě; Hospital Information Systems; nemocniční informační systémy