Zkušenosti se zaváděním nemocničních informačních systémů - Svačina, Štěpán (Lékař a technika, 1997)
V referátu jsou uvedeny zkušenosti se zaváděním nemocničních informačních systémů na III. interní klinice VFN i dalších zařízeních získané jednak vlastní zkušeností z provozu a výběrových řízení, jednak z akcí České společnosti zdravotnické informatiky a vědeckých informací ČLS JEP. Dodávané nemocniční informační systémy nemohou v současné době splňovat všechny požadavky zdravotnických a řídících pracovníků. Nemůže existovat dodávka sysUtému na klíč a nejdůležitější pro úspěšnost aplikace jssou flexibilita firmy při úpravách a rozvoji systému a kcompaktnost a jednot'nosťmodulu systému (práce nad jednotnou databází). nezbytný je další rozvoj kategorií administrativních a managerských pracovníků ve zdravotnictví nejlépe se specializovaným vzděláním
Keywords: nemocniční informační systémy; Hospital Information Systems