Segmentálna instabilita a dynamická fixácia - Dick, W (Rehabilitácia, 1997)
Alternatívnym riešením segmentárnej instability v L oblasti, ktorú už nie je možné kompenzovať svalstvom, je operačné riešenie. Okrem spondylodézy sa v súčasnosti experimentuje s protézami medzistavcových platničiek. Autori uvádzajú prvé klinické skúsenosti, z ktorých je o.i. zrejmé, že limitujúcim faktorom trvanlivosti implantátu je stav svalstva a fascií ako aj neadekvátna pohybová liečba.
Keywords: nestabilita kloubu; lumbosakrální krajina; Intervertebral Disc; Lumbosacral Region; Internal Fixators; Spondylolisthesis; meziobratlová ploténka; interní fixátory; Joint Instability; spondylolistéza