Konverze zevní fixace na nitrodřeňový hřeb u komplikovaných zlomenin diafýzy - první zkušenosti - Závitkovský, Petr; Čechová, I; Malkus, Tomáš; Pilnáček, Jan (Acta chirurgiae orthopaedicae et traumatologiae Čechoslovaca, 1997)
Autoři prezentují metodu konverze zevní fixace na nitrodreňový hřeb při léčbě komplikovaných zlomenin diafyzy berce. Tento postup je vhodný zvláště u otevřených zlomenin a zlomenin v rámci polytraumat, které jsou stále složitou traumatologickou problematikou. Použití konverze vykazuje velmi dobré terapeutické ( výsledky s minimem komplikací. Účelem tohoto čiánku je objasnit postup a uvést naše první zkušenosti a výsledky s jeho použitím na souboru šesti pacientů.
Keywords: diafýzy; intramedulární fixace fraktury; Diaphyses; Humans; External Fixators; fraktury tibie; lidé; externí fixátory; Tibial Fractures; Fracture Fixation, Intramedullary