Nebiodegradovateľné značené častice na sledovanie biodistribúcie perorálne podaného liečiva - Komárek, Pavel; Magulová, D (Česká a slovenská farmacie, 1997)
Práca je zameraná na vyhľadávanie rádioaktívne značených nebiodegradovateľných častíc vhodnej veľkosti, ktorých uvoľňovanie z liekových foriem a osud v organizme je možné scintigraficky sledovať. Častice živíc typu Amberlit a Dowex označené 99mTc a 113mIn vykazujú vysokú účinnosť značenia. Tieto modelové rádioaktívne častice bude možné v suchom stave alebo vo forme suspenzie použiť pre ďalšie štúdium distribúcie liečiv z perorálnych liekových foriem.
Keywords: radioaktivní indikátory; Indium; Pharmaceutical Preparations; Radioactive Tracers; technecium; farmakokinetika; Technetium; Pharmacokinetics; indium; léčivé přípravky