Zdravotnická dokumentace a ochrana dat - Hanáček, Petr (Lékař a technika, 1997)
Článek má za úkol seznámit čtenáře se základy problematiky bezpečnosti počítačového zpracování zdravotnické dokumentace a zdravotnických informačních systémů (ZIS). Tato problematika je u nás poměrně málo známá, proto je článek koncipován spíše jako přehledový, se širokým záběrem a nezachází do konkréínich podrobnosti. Příspěvek zahrnuje jak netechnickou sránku bezpečnosti ZIS, tak i technickou stránku, včetně některých bezpečnostních mechanismů.
Keywords: zabezpečení počítačových systémů; informační systémy; Information Systems; Computer Security; počítačové komunikační sítě; Public Health; Computer Communication Networks; veřejné zdravotnictví