První vankomycin-rezistentní enterokoky ve FN v Plzni - Bergerová, Tamara; Turková, S (Klinická mikrobiologie a infekční lékařství, 1997)
Ve sdělení jsou popsány první dva případy izolace vankomycin-rezistentních enterokoků ve FN v Plzni, které byly s největší pravděpodobností zavlečeny z jiných zdravotnických zařízení.
Keywords: vankomycin; Humans; moč; antibiotická rezistence; lidé středního věku; Enterococcus; Female; dospělí; Bronchoalveolar Lavage Fluid; lidé; Vancomycin; infekce spojené se zdravotní péčí; Adult; Urine; ženské pohlaví; Hospitals; Male; Middle Aged; bronchoalveolární lavážní tekutina; nemocnice; Drug Resistance, Microbial; mužské pohlaví; Cross Infection