Cena UZ vyšetření v diagnostice akutní appendicitis - Vykouřil, L; Zbořilová, I; Bedrna, J (Rozhledy v chirurgii, 1997)
Rozborem souboru 147 pacientů, kteří byli v roce 1996 operováni na chirurgické klinice Fakultní nemocnice v Hradci Králové pro akutní appendicitis, je hodnocen význam ultrasonografického vyšetření v diagnostice, jehož senzitivita v souladu s literárními údaji činila 64,1 %. Význam ultrazvukového vyšetření je zvláště u sporných klinických diagnóz, klinické vyšetření však zůstává hlavním pilířem v diagnostice akutní appendicitis.
Keywords: Female; dospělí; Appendicitis; lidé středního věku; Humans; ultrasonografie; senioři; Adolescent; Ultrasonography; Male; Aged; mladiství; Middle Aged; apendicitida; mužské pohlaví; ženské pohlaví; lidé; Adult