Reedukace dechových funkcí Vojtovou metodou - Skaličková-Kováčiková, Věra (Rehabilitácia, 1998)
Dýcháni je základní životní funkce. Má vliv na utváření motoriky nejen vlastního dechového stereotypu, ale i na celou posturální situaci. Zabýváme se konkrétním kineziologickým problémem dechového stereotypu a jeho vztahem k posturálním funkcím i z pohledu motorické ontogeneze. Nabízíme nestandardní postup při reedukaci dechových funkcí.
Keywords: Respiratory Therapy; dechová terapie; Respiration Disorders; poruchy dýchání; pohybové poruchy; dechová cvičení; Breathing Exercises; Movement Disorders; Kinesiology, Applied; Reflexotherapy; mechanika dýchání; Respiratory Mechanics; reflexní terapie; kineziologie aplikovaná