Primární lymfomy kůže z B-buněk: současný pohled - Fakan, František (Česko-slovenská patologie a Soudní lékařství, 1998)
Imunohistochemické a molekulárně genetické metody prokázaly, že většinu lymfoproliferativních lézí kůže z B-buněk představují primární lymfomy, ne sekundární lymfomový rozsev nebo psudolymfomy. Je popsán vývoj klasifikačních systémů primárních kožních B lymfomů a některé nově definované jednotky, zvláště: primární kožní lymfom z B-buněk marginální zóny, primární kožní lymfom z buněk folikulámích center a velkobuněčný B lymfom dolní končetiny. Většina primárnich B lymfomů kůže dobře odpovídá na léčbu a má příznivou prognózu.
Keywords: molekulární biologie; Lymphoma, B-Cell; nádory kůže; Molecular Biology; Immunohistochemistry; Skin Neoplasms; B-buněčný lymfom; imunohistochemie