Suicidální jednání dětí a adolescentů - Paclt, Ivo; Florian, J; Hellerová, Pavla; Hamanová, Jana (Praktický lékař, 1998)
Práce podává přehled názorů na etiopatogenetické aspekty suicidálního chování a jednání dětí a adolescentů se zvláštním zřetelem k problematice dokonaných suicidií. Zvažuje podíl sociálnich faktorů na významu hodnotové orientace v prevenci suicidálmho chování a jednání u dětí a dospívajících. Zdůrazňuje význam preventivního působení pediatra, odborného dorostového lékaře a ostatních zainteresovaných pracovníků. Uvádí nejdůležitější aspekty terapeutické intervence.
Keywords: Depression; úzkostné poruchy; mužské pohlaví; ženské pohlaví; Suicide; deprese; prevence sebevražd; Anxiety Disorders; Humans; sebevražda; Suicide Prevention; Female; Adolescent; dítě; lidé; Male; mladiství; Child