Léčebná automobilisace se zvláštním zřetelem k prevenci blokád hlavových kloubů - Jirout, Jan (Rehabilitácia, 1998)
Systematické štúdie ukázali, že dôsledkom predstaveného ale v skutočnosti neprevedeného dôrazu na cervikálnu lordózu a kyfózu môže byť vyvolaná zmena polohy chrbtice a sagitálnej úrovne. Táto reakcia je s najväčšou pravdepodobnosťou znakom aktivity hlbokého autochtónneho svalstva. Býva využívaná v prípade zablokovania k mobilizácii krčných stavcov a navyše má slúžiť predchádzaniu recidívy blokácie záhlavných kĺbov.
Keywords: terapie cvičením; Cervical Vertebrae; krční obratle; Neck Muscles; Spinal Curvatures; zakřivení páteře; krční svaly; Exercise Therapy