Poporodní periferní paréza plexu brachiálního - Skaličková-Kováčiková, Věra (Rehabilitácia, 1998)
Předkládáme kineziologickou charakteristiku periferní parézy plexubrachiálního a její kinezioterapii Vojtovou metodou. Ze znalosti vývojové kineziologie vyplyne stanovení pravidel terapeitického posmpu. Z průběžných terapeutických výsledků můžeme stanovit prognózu ve smyslu funkční úpravy postižené horní končetiny.
Keywords: prognóza; Prognosis; Parturient Paresis; plexus brachialis; Child; pohybové poruchy; lidé; Movement Disorders; Infant, Newborn; dítě; Brachial Plexus; novorozenec; Reflexotherapy; poporodní paréza; reflexní terapie; Humans