Karcinoid pľúc - čo o ňom vieme? - Rindoš, Rudolf; Hamžík, Julián (Studia pneumologica et phtiseologica, 1998)
Autori uvádzajú vývoj poznatkov a názorov na pTúcny karcinoid, jeho biologický charakter, klasifikáciu, vývoj diagnostických a liečebných možností a poukazujú na význam chirurgickej intervencie v liečbe tohto malígneho plúcneho nádoru. V závere referátu autori zdôrazňujú malígny charakter karcinoidu, potrebu jeho radikálneho chirurgického riešenia a dobrú dlhodobú prognózu quoad vitam.
Keywords: Neuroendocrine Tumors; karcinoid; nádory plic; neuroendokrinní nádory; Lung Neoplasms; Carcinoid Tumor