Korelace hodnot kontinuální SjvO,2, během neurochirurgických výkonů s výsledky získanými co-oxymetrem - Čundrle, Ivan; Mašek, J; Dastych, M (Anesteziologie a neodkladná péče, 1999)
Autoři se ve své práci zabývají přesností měření saturace hemoglobinu kyslíkem v jugulárním bulbu pomocí katétru Edslab II 4 Fr. s monitorem Vigilance. Rozdíl s výsledky získanými jak z rozboru krevních plynů, tak s výsledky z co-oxymetru byl statisticky významný (p<0,05). Uzavírají, že přístroj Vigilance výsledky nadhodnocuje.
Keywords: glomus jugulare; katetrizace centrálních vén; Monitoring, Physiologic; Glomus Jugulare; Catheterization, Central Venous; oxymetrie; monitorování fyziologických funkcí; Oximetry