Poruchy příjmu potravy u studentů 3. LF UK - Cyprichová, Kateřina; Schneidrová, D (Hygiena (Státní zdravotní ústav, Print), 1998)
Článek uvádí výsledky epidemiologické studie zaměřené na prevalenci poruch příjmu potravy u studentů I. a V. ročníku 3. LF UK. Jednalo se o dotazníkové šetření, kterého se zúčastnilo celkem 133 studentů. Získaná data prokázala významné rozdíly v hodnocení tělesné hmotnosti a v postojích k vlastnímu tělu mezi studentkami a studenty. Kritéria mentální bulimie splnilo celkem 6 studentů (3 muži a 3 ženy). Mentální anorexic nebyla diagnostikována u žádného ze studentů. 53,6 % studentů vykazovalo rizikové bulimické chování, vyskytující se více než jednou za týden.
Keywords: dospělí; poruchy příjmu potravy; bulimia; průzkumy a dotazníky; Female; Prevalence; Adult; Bulimia; ženské pohlaví; Surveys and Questionnaires; Adolescent; lidé; Feeding and Eating Disorders; Students, Medical; mentální anorexie; studenti lékařství; prevalence; Male; Anorexia Nervosa; mužské pohlaví; mladiství; Humans