Lymeská borelióza - Mrázek, Vratislav; Bartůněk, Petr (Časopis lékařů českých, 1999)
Je podán přehled současných názorů na nejčastější antropozoonózu - lymeskou boreliózu. Je zmíněna její historie, mikrobiologie původce - Borrelia burgdorferi, epidemiologie, patogeneze, laboratorní a klinická diagnostika. Rovněž jsou stručně popsána klinická stadia, formy a možnosti terapie.
Keywords: lymeská nemoc; erythema chronicum migrans; Borrelia burgdorferi; Erythema Chronicum Migrans; Lyme Disease