Telemonitoring a inteligentní alarm - Vysoký, Petr (Lékař a technika, 1999)
V předkládaném příspěvku autor rozebírá možnosti přímého dálkového monitorování pacientů. Předkládá jaké další výhody může mít monitorování pacientů pomocí internetu. Dále ukazuje jeden z možných přístupů K inteligentnímu monitorování a inteligentnímu alarmu využívající fuzzy automatu. Uvedený přístup poskytuje rychlou a názornou interpretaci dat, včasnější a kvalifikovanější alarm než konvenční přístupy zalozené na hlídání mezí fyziologických veličin.
Keywords: monitorování fyziologických funkcí; informační systémy; Information Systems; Humans; Telemedicine; Monitoring, Physiologic; telemedicína; lidé