Komunikace s nemocným sdělování nepříznivých informací - Bednařík, Aleš; Andrášiová, Mária (Grada, 2020)
Komunikace mezi lékařem a pacientem patří mezi základní zdroje důvěry pro vztah nemocný - lékař. Pacient neumí primárně zhodnotit odbornost lékaře, ale posuzuje jej podle jeho chování a podle komunikace s ním. Sdělování nepříznivých informací má svá úskalí a je třeba se na ně připravit.
Keywords: Interviews as Topic; komunikace; Professional-Patient Relations; vztahy mezi zdravotnickým pracovníkem a pacientem; Jazyky, komunikace, etika; sdělení pravdy; Communication; psychologie, klinická psychologie; rozhovory jako téma; Truth Disclosure