Migréna - Peterová, Věra (Galén, 2014)
Monografie je adresována lékařům, kteří se věnují nemocným s migrénou a jinými bolestmi hlavy. Cílem je seznámit čtenáře nejen s vědeckými podklady bolestí hlavy, ale soustředit se i na praktické klinické dopady a možnost využití nových poznatků v diagnostice a léčbě migrény. Bolest hlavy se již dávno stala sociální a ekonomickou zátěží jak jednotlivce, který jí trpí, tak celé společnosti. I proto je nutná správná diagnostika a adekvátní a moderní léčba. Předkládaná kniha je určena jak praktickým lékařům pro každodenní praxi, tak specialistům z různých oborů, ale i studentům medicíny ve vyšších ročnících, kteří se s bolestmi hlavy u svých nemocných setkávají nebo budou setkávat. Součástí publikace je i obrazová dokumentace na CD.
Keywords: dospělí; Adult; migréna; Diagnosis, Differential; bolesti hlavy; dítě; Child; nemoci kraniálních nervů; Cranial Nerve Diseases; Aged; diferenciální diagnóza; senioři; Headache; Lékařské obory; neurologie; Migraine Disorders