Postupy v ošetřovatelské péči 4 Hygienická péče, péče o lůžko, polohování pacienta - Kachlová, Miroslava; Plevová, Ilona (Grada, 2023)
Publikace informuje o režimech hygieny na odděleních, hygienické péči na lůžku, o ošetření kůže po hygieně, o možnostech práce s pacientem podle konceptu Bazální stimulace v rámci hygieny a polohování pacientů. Je určena studentům a pedagogům a nelékařským zdravotnickým pracovníkům.
Keywords: Patient Positioning; zvedání a polohování pacientů; Beds; Ošetřovatelství - postupy, první pomoc; Sterilization; Moving and Lifting Patients; lůžka; ošetřovatelská péče; polohování pacienta; sterilizace; Hygiene; Sanitation; sanitace; Nursing Care; ošetřovatelství; hygiena