Diabetes u endokrinopatií a endokrinopatie u diabetu - Brunerová, Ludmila; Urbanová, Jana; Brož, Jan (Grada, 2023)
Kniha se zabývá recipročním vztahem mezi diabetem a širokou škálou poruch žláz s vnitřní sekrecí. Nejen se změnou atestačního systému, ale hlavně s významným nárůstem incidence diabetu a dalších endokrinopatií roste potřeba komplexního pohledu na reciproční vztah mezi diabetem a ostatními poruchami žláz s vnitřní sekrecí.
Keywords: rizikové faktory; endokrinní žlázy; Endocrine System Diseases; Lékařské obory; Endocrine Glands; Risk Factors; komorbidita; Comorbidity; komplikace diabetu; endokrinologie; diabetologie; Diabetes Complications; nemoci endokrinního systému