Paliativní medicína Druhé, přepracované a doplněné vydání - Vorlíček, Jiří; Adam, Zdeněk; Pospíšilová, Yvona (Grada, 2004)
V knize (obdržela Cenu Grada 1998) nalezneme potřebné obecné informace jak o nádorové diagnostice a léčbě, tak statě speciální - včetně vztahů etických, duchovních, sociální problematiky i domácí péče. Otázka paliativní léčby byla dlouho opomíjena, ačkoliv patří k jedněm ze základních problémů nejen onkologa, ale každého lékaře, který se o tyto nemocné stará.
Keywords: farmakoterapie; Ethics, Medical; Palliative Care; Chronic Disease; chronická nemoc; Pain; Terminal Care; péče o pacienta; lékařská etika; Patient Care; Drug Therapy; paliativní péče; Pain Management; Ostatní lékařské obory; péče o umírající; management bolesti; etika, bioetika, lékařská etika; bolest; terapie