Stručná biostatistika pro lékaře - Procházka, Bohumír (Karolinum, 2015)
Předkládaná publikace si bere za cíl seznámit stručnou formou především lékaře se základními metodami používanými při hodnocení medicinských dat. Jsou zde popsány principy induktivního statistického uvažování, široce používané ve všech oblastech hodnocení biologických dat jako nástroje medicíny založené na důkazu. Cílem textu je překlenout zdánlivě nepřekonatelnou vzdálenost mezi medicínou a matematikou a nalézt společný jazyk, který poskytne medicíně objektivní nástroje k hodnocení biologických dat.
Keywords: biometrie; Teoretické obory; Mathematics; matematika; přírodní vědy; Data Interpretation, Statistical; Nonlinear Dynamics; interpretace statistických dat; statistika, zdravotnická statistika; nelineární dynamika; Biometry