Posudková problematika pro oblast sociálního zabezpečení ve všeobecném praktickém lékařství Otázky a odpovědi z praxe - Sládková, Petra; Hrehová, Laura (Karolinum, 2023)
Představovaná kniha spojuje pohledy dvou autorek na spolupráci mezi všeobecným praktickým lékařstvím a posudkovým lékařstvím. Otázky zdraví, kvality života a soběstačnosti jsou v kontextu prodlužujícího se lidského věku stále naléhavější. Mezioborové propojení umožňuje informovat odbornou i laickou veřejnost o sociálním zabezpečení a práci lékařské posudkové služby. Cílem knihy je seznámit čtenáře s každodenní realitou posuzování následků nemocí prostřednictvím praktických rad a doporučení.
Keywords: Social Security; praktické lékařství; General Practice; sociální zabezpečení; sociologie; Peer Review, Health Care; Soudní, posudkové lékařství; posudkové řízení ve zdravotní péči; všeobecné lékařství