Outlines of Histology - Slípka, Jaroslav; Tonar, Zbyněk (Karolinum, 2017)
Histologie je nauka o tkáních. Nové, revidované vydání obecné histologie se kromě popisu základní jednotky tkání - buňky - zabývá čtyřmi druhy základních tkání. Původně byla učebnice určena pro zahraniční studenty stomatologie, postupně byl text revidován a upravován tak, aby obrážel bouřlivý rozvoj tohoto vědního pole v průběhu posledních let a vyhovoval jako praktická pomůcka studentům lékařských oborů.
Keywords: biologie buňky; Histology; Tissues; tkáně; cytologie, klinická cytologie; Teoretické obory; histologie; Cell Biology