Základy biologie a genetiky člověka - Otová, Berta; Mihalová, Romana; Bobková, Klára (Karolinum, 2021)
V novém vydání učebnice studenti najdou vysvětlení obecných principů genetiky a podrobnější informace o speciálních podoblastech, jako je např. cytogenetika, molekulární genetika nebo imunogenetika a genetika ontogeneze.Jednotlivé kapitoly jsou doplněny o velmi dobře vybrané názorné ilustrace a celou škálu příkladů a kontrolních otázek, a to včetně výsledků, které jsou přiloženy v poslední kapitole.Učební text je napsán zejména pro studenty bakalářskýchnelékařských studijních oborů, ale také pro studující některých oblastí chemie.
Keywords: Human Development; Ostatní lékařské obory; genetika člověka; biologie; genetika, lékařská genetika; vývoj člověka; Human Genetics