Integrovaný záchranný systém ČR na počátku 21. století - Vilášek, Josef; Fiala, Miloš; Vondrášek, David (Karolinum, 2014)
Monografie je zaměřena na oblast integrovaného záchranného systému, která je v České republice legislativně ukotvena. Vychází z potřeby přípravy obyvatelstva České republiky na mimořádné události, z potřeby provádění záchranných a likvidačních prací a z požadavku ochrany obyvatelstva před a v době vyhlášení krizových stavů. Monografie chce ukázat na historické souvislosti vzniku jednotlivých složek integrovaného záchranného systému a na současný stav legislativy, případně na další záměry jejího zdokonalování na počátku 21. století.
Keywords: záchranná práce; urgentní zdravotnické služby; Organizace, management, statistika; Delivery of Health Care, Integrated; Rescue Work; systémová integrace; urgentní lékařství; integrované poskytování zdravotní péče; Systems Integration; Emergency Medical Services