Nespavost a jiné poruchy spánku Pro nelékařské zdravotnické obory - Borzová, Claudia (Grada, 2009)
Kniha přináší kompletní přehled informací o spánkových poruchách. Vysvětluje, co jsou spánkové poruchy, jaké jsou jejich typy, příčiny, klinické projevy i způsoby a možnosti diagnostiky a komplexní léčby. Zdůrazňuje jejich zdravotní, společenské i ekonomické důsledky pro jednotlivce i společnost, což dokreslují kazuistiky popisující nejčastější případy. Publikace je určená zejména studentům nelékařských zdravotnických oborů.
Keywords: Ošetřovatelství - klinické obory; dospělí; dítě; neurovědy; behaviorální vědy; Medicína pro veřejnost; Adult; Sleep Wake Disorders; Neurologie; Psychiatrie, psychoterapie; poruchy spánku a bdění; spánek; Aged; Sleep; Interna; parasomnie; Parasomnias; Child; Disorders of Excessive Somnolence; poruchy nadměrné spavosti; senioři