Prekancerózy v trávicím traktu - Černoch, Jiří (Grada, 2012)
Základní učebnice gastroenterologie převážně postgraduálního charakteru, kterou ocení kromě gastroenterologů a internistů i endoskopisté, popř. další lékaři z oddělení zobrazovacích metod, dále také patologové. Celobarevná publikace je bohatě obrazově dokumentována. Čtenář v ní najde přes 100 vyobrazení.Problematice prekanceróz trávicího traktu je v poslední době věnována poměrně velká pozornost. S pokroky technologie jde vývoj v diagnostice a terapii prekanceróz rychle dopředu. Dříve byl úspěch prekancerózu najít, později spolehlivě odebrat histologii, dnes se rýsuje možnost provádět histologické vyšetření intra vitam a prekancerózu spolehlivě vyléčit endoskopicky.Podobná kniha na našem knižním trhu dosud není.
Keywords: histologie; Zobrazovací metody; Digestive System Neoplasms; Precancerous Conditions; gastroenterologie; nádory trávicího systému; Gastroenterologie, hepatologie; histocytologické preparační techniky; Histocytological Preparation Techniques; prekancerózy; onkologie; Interna