Praktické postupy v anestezii - Jindrová, Barbora; Stříteský, Martin; Kunstýř, Jan (Grada, 2011)
Obsahem knihy jsou stručné a přehledné anesteziologické postupy u základních chirurgických výkonů. Druhou skupinu pak tvoří praktické postupy pro vybrané situace z anesteziologické praxe. Didaktická a praktická forma publikace nabízí celkem 67 praktických postupů, které jsou doporučeny na 1. LF UK jako odborné standardy. V současné době není na trhu žádná kniha stručně a přehledně shrnující základní anesteziologické postupy.
Keywords: anesteziologie; Anesthesiology; Chirurgie, ortopedie, traumatologie; Interna; anesteziologie a intenzivní lékařství; anestezie; Anesteziologie, resuscitace, emergency; Anesthesia