Akutní mezenteriální ischemie Moderní diagnostika a léčba akutní ischemie střeva - Páral, Jiří (Grada, 2012)
Monografie předkládá přehled současných poznatků o etiologii, patofyziologii, diagnostice a léčbě akutních uzávěrů mezenterického cévního řečiště, které vedou k akutní ischemii střeva. Úspěšná léčba onemocnění vyžaduje komplexní přistup a úzkou spolupráci diagnostikujícího rentgenologa, všeobecného a cévního chirurga, intervenčního radiologa a zkušeného lékaře-intenzivisty. Celobarevná kniha k postgraduálnímu studiu je velmi dobře obrazově dokumentována (17 perokreseb, 37 fotografií, 8 tabulek a schémat).
Keywords: angiologie; mezenteriální cévní okluze; Mesenteric Vascular Occlusion; Acute Disease; Chirurgie, ortopedie, traumatologie; akutní nemoc; gastroenterologie