Výživa v medicíně a dietetika Překlad 11. vydání - Kasper, Heinrich; Burghardt, Walter; Procházka, Karel (Grada, 2015)
Seznamuje s fyziologií příjmu potravy a s patofyziologickými procesy při různých onemocněních. Dále probírá poruchy výživy u onemocnění jednotlivých systémů nebo nozologických jednotek.
Keywords: Nutrition Therapy; nutriční podpora; Interna; Ostatní lékařské obory; Nutritional Support; Nutritional Physiological Phenomena; nemoci výživy a metabolismu; dietetika; Nutritional and Metabolic Diseases; Dietetics; Metabolizmus, imunita; Gastroenterologie, hepatologie; nutriční terapie; Nutriční terapeut; nutriční terapie, dietoterapie a výživa; fyziologie výživy