Eutanazie - pro a proti - Ptáček, Radek; Bartůněk, Petr (Grada, 2012)
Kniha Eutanazie - pro a proti představuje zcela unikátní dílo, na jehož sepsání se podíleli přední domácí autoři. Jde o ucelenou monografii, která diskutuje problematiku eutanazie, asistované smrti a dalších jevů v relativně komplexních souvislostech. Názorové spektrum prezentované v této publikaci je široké - k tématu se vyjadřují odborníci z oblasti klinické medicíny, filozofie, etiky, psychologie, práva a teologie. Kniha vznikla pod záštitou České lékařské komory.
Keywords: Terminally Ill; právo, zákonodárství; Ostatní lékařské obory; etika, bioetika, lékařská etika; eutanazie; právo na smrt; Palliative Care; psychologie, klinická psychologie; Bioethical Issues; Jazyky, komunikace, etika; Euthanasia; paliativní péče; umírající; Right to Die; bioetická témata